Publicat pe Lasă un comentariu

Ambreiajul

 

Ambreiajul

 
Ce este ambreiajul ?

Ambreiajul este dispozitivul mecanic care transferă puterea de rotație de la motor la roți în orice vehicul manual.

 Într-o mașină cu transmisie manuală, ambreiajul controlează legatura dintre arborele care vine de la motor și planetarele care angreneaza roțile. Este o parte vitală a mașinii, deoarece motorul generează tot timpul putere și are părți care se rotește constant, dar roțile nu se învârt constant.

Pentru a permite mașinii să schimbe atât viteza, cât și să se oprească complet fără a opri motorul, conexiunea dintre roți și motor trebuie să fie întreruptă temporar. Ambreiajul tău are două părți principale : placa ambreiajului și volanta. Dacă piciorul nu apasă pe pedala de ambreiaj, există un ansamblu de arcuri care mențin o placă de presiune împinsă pe placa ambreiajului.

De asemenea, presiunea arcurilor împinge placa ambreiajului pe volan. Aceasta conectează motorul la arborele care transferă mișcarea la roți și face ca cele două să se rotească în același timp. Când piciorul împinge în jos pe pedala de ambreiaj, apăsați în jos pe o furcă de eliberare, care, printr-o serie de arcuri și pini, îndepărtează placa de presiune departe de placa ambreiajului. Aceasta rupe legătura dintre motorul rotativ și roți, ceea ce înseamnă că roțile continuă să se rotească, dar nu prin puterea motorului.

Acest lucru vă permite să deconectați roțile de la motor pentru a schimba viteza, permițând șoferilor să controleze viteza mașinii.

Publicat pe Lasă un comentariu

Plictiseala mare . Ce facem ?

Plictiseala provocata de autoizolare – COVID19 – Lucruri pe care le puteți face pentru a combate singurătatea, plictiseala în timp ce va auto-izolati pentru COVID-19

Distanțarea socială până la limitarea răspândirii COVID-19 nu trebuie să însemne izolare sau plictiseală socială. Un stat american recomandă câteva modalități sănătoase, distractive și responsabile pentru cei care se izolează să rămână ocupați în timpul crizei de sănătate publică (Plictiseala provocata de autoizolare – COVID19):
 
adulti
Plictiseala provocata de autoizolare - COVID19
ADULȚI  (Plictiseala provocata de autoizolare – COVID19)
 • Conectează – te cu prietenii – la telefon sau online  Ține-ți relațiile în viață, vorbind în fiecare zi cu prietenii, vecinii și rudele. Înregistrează-te prin telefon cu persoanele în vârstă din viața ta. Utilizați aplicații precum Skype, FaceTime, Zoom, Google pentru a face videochat cu prieteni aflati la distanță. Stabiliți-vă un obiectiv pentru a suna una sau două persoane în fiecare zi. Relațiile sunt esențiale pentru sănătatea noastră mintală. De asemenea, sunt bune pentru sistemul imunitar: un studiu arată că conectivitatea are un impact mai mare asupra mortalității decât renunțarea la fumat.
COPII (Plictiseala provocata de autoizolare – COVID19)
 • Citește  Citește o carte. Citiți benzile desenate. Citiți o cutie de cereale. Doar asigurați-vă că citiți în fiecare zi. Rugați-vă părinții să vă citească cu voce tare.
 • Vizitați online un muzeu Parcurgeți colecția unui Muzeu de Artă, apoi consultați blogul muzeului pentru a afla mai multe.
 • Aflați despre spațiu  Lansarea Padului Muzeului Istoriei Spațiale Prelegeri despre stele, planete și galaxii sunt disponibile .
 
 
Plictiseala provocata de autoizolare - COVID19
 • Interior  Împingeți înapoi mobila și strângeți păturile și pernele. Nu uitați floricele și poate unele filme înfricoșătoare.
 • Intervievati bunicii  La telefon, desigur. Înregistrați-l dacă puteți. Creează o poveste audio sau o carte pe baza a ceea ce înveți.
 • Să ai un turneu de joc.  Scrabble. Monopol. Posibilitățile sunt nesfârșite. 
 • Memoreaza ceva.  Tabelul periodic. Capitalele de stat. Un poem sau discurs lung. Memorarea este bună pentru creierul nostru și îmbunătățește capacitatea noastră de a gândi și de a învăța.
 • Aflați mindfulness.  Copiii pot învăța practici de meditație la fel de bine ca și adulții, iar acest lucru ajută la reducerea anxietății și la creșterea fericirii – ceea ce este deosebit de important acum. 
 
TOATA LUMEA
 • Exercitii fizice.  Da, sălile de sport și cluburile de sănătate sunt închise, dar datorită tehnologiei, nu a fost niciodată un moment mai ușor pentru a începe un program de exerciții fizice acasă. Încercați acasă aerobic sau inspirativa din videoclipuri yoga. Luați în considerare descărcarea unei aplicații de fitness cu liste de redare cu antrenament. Și exercițiile în aer liber sunt bune, deci este de preferat pe balcon sau in curte.
 • Enumerați pentru ce sunteți recunoscători.  Începeți un jurnal de recunoștință sau faceți doar o listă unică. Cercetările arată că recunoștința este asociată puternic și constant cu fericire mai mare, emoții mai pozitive, sănătate îmbunătățită și relații mai puternice.

Va oferim piese , uleiurianvelopeacumulatori, accesorii, etc. la preturi corecte.

Publicat pe Lasă un comentariu

Acvaplanarea

ACVAPLANAREA - conduceti prudent

Acvaplanarea depinde de adâncimea apei, adâncimea benzii de rulare și viteza de conducere.
O viteza redusa pe o suprafata uda duce la contactul total al benzii de rulare cu solul. In schimb , viteza mare reduce suprafata de contact ducand la acvaplanare.

Piese auto Giurgiu va recomanda adaptarea vitezei la conditiile meteo.

acvaplanare1

Cand franam, sistemul de frânare (ABS) controlează roata la pragul de alunecare și se colectează apă. Banda de rulare a pneului devine saturată, iar distanța de frânare crește considerabil.

Exemplu : adincime pneu 8mm + 150km/h = 100 m distanta de franare. La 5 mm adancime pneu va fi 106 m distanta de franare. La 2.5 mm adincime pneu distanta de franare va fi 156 m.

Publicat pe Un comentariu

De ce sa apelati la noi ?

magazin

  Va invitam sa comandati anvelope, acumulatori, uleiuri precum si piese auto prin intermediul acestui site sau telefonic, whatsapp, e-mail. Va garantam ca ofertele noastre vor satisface asteptarile dumneavoastra prin diversitatea de marci, preturi, rapiditate, garantie, promtitudine si seriozitate. Foarte multe din ofertele noastre sunt pentru marfuri distribuite de cei mai importanti importatori din Romania ceea ce conduce la o livrare rapida .

buton comanda

   Din depozitul din Giurgiu va putem livra marfuri in 1 – 2 ore. Pentru marfurile care se afla pe stoc in acest depozit exista posibilitatea livrarii in aceeasi zi ( in functie de ora la care se finalizeaza comanda ) sau pentru doua zi dimineata.

   Pentru a comanda o piesa auto avem nevoie de datele autovehiculului ( marca, model, an fabricatie, capacitate motor, putere, serie sasiu) , numarul de telefon sau e-mail-ul la care doriti sa primiti oferta sau la care puteti fi contactati pentru a stabili varianta de pret , marca , termenul la care doriti sa ridicati marfa din magazin si gasirea variantelor alternative pentru situatii de urgenta.

auto
livrare

   Toate piesele auto vor fi ridicate din magazin unde se va face si plata . Nu se plateste avans, nu exista riscuri de genul trimiterii prin curier, cu intarzierile si neplacerile care pot aparea  mai ales daca piesele au fost identificate gresit si apare situatia de retur de marfa cu timpi de asteptare pentru o alta piesa sau de returnarea banilor. 

La plata online cu cardul, exista destul de multe cazuri de frauda cu date de carduri furate, de inselaciune, cazuri in care firme fantoma nu mai trimit niciodata piesele pentru care ati platit online bani grei, sau de plati suplimentare pentru returul unor marfuri identificate gresit .

    Ne gasiti la aceasi adresa si atunci cand exista probleme cu o anumita piesa in garantie , fara a va incarca cu mii de nervi ca atunci cand sunati la magazinul online si constatati ca la celalat capat al telefonului, de obicei, veti asculta un robot sau putina muzica. Asta este diferenta dintre un magazin fizic local si magazinul online. Noi nu vindem online. Incasam doar in momentul in care primiti marfa. In magazin exista posibilitatea platii cu cardul. Va asteptam cu drag !